22 Şubat 2014 Cumartesi

Ukrayna, KIRIM-Venezuela-Orta Amerika…

Ukrayna, 
KIRIM-Venezuela-Orta Amerika…
Yalçın KOÇAK
            Bizde Gezi prova sahnesinin, işte bu üç devlette ki kanlı galası. Bilanço çok ağır. Arap Baharı dolmasının acısını 20-25 yıl sonra birlikte yaşayıp, göreceğiz Bahar mı, Karnabahar mı olduğunu.
            Dünya nüfusu artıyor, insanlar okuyor, uyanıyor. Dünya gelirinin %80’ini, yüzde yirmilik bir nüfusun yediğini, yani Dünyanın sömürüldüğünü öğreniyor ve karşı koymalar başlıyor.
            Bu yüzde yirminin, yüzde beşi şöyle kararlar alıyor ki, tarihte olanlardan anlıyoruz. Müslüman’ı, Müslüman’a kırdırtma, Ortodoks’u da, Ortodoks’a o zaman din adına düşmanlıklarda miras kalmıyor. Artan nüfusları azaltma, seyreltme, alan ve saha boşaltma.
            Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığında Kıbrıs tenceremizi ısıtıyorlar, dillerinin altında Maraş var söyleyemiyorlar. Ben tapusunu ve aidiyetini ortaya koyayım.
Mal bizim işte ispatı. http://yalcinkocak.com/?p=570
            Menderes ve Zorlu’nun ipinin çekilme sebeplerinden birisinin de, 1959 Londra da yanlış koordinatlı rota verilerek  uçağının düşürülmesi veya düşürtülmesi hadisesinin altında; ortaya çıkarılan Kıbrıs Garantörlük haklarımız meselesi vardı, ana menü bu konu idi, uzun mesele ;
Kıbrıs’ın 5/4 ‘ü vakıf malıdır.(Barış harekatında alınan yer daha bu kadar değildir.)
Kıbrıs İngilizlere kiralık verilmiştir. Egemenlik haklarımız baki kalmak şartıyla.
(Kira bedeli yıllarca ödenmemiş olup isteyecek erkek daha doğmamıştır. En azından ben yazabilen makamındayım)
Maraş’ın tamamı 2 vakıf adına tapuludur. İngilizler kiraladıkları adanın bazı yerlerini bir müddet sonra Rumlara satmış ya da tapulatmışlardır. Orijinal tapular bulundu AİHM’ye sunuldu, Arestis ve Lozidu davaları düşürüldü.
            Greek (Meydan Larousse’ta hırsız demek) Mavros şimdi Abdullah paşa ile Lala paşa adına kayıtlı Maraş’ı çalmak hazırlığında, biz tapuları milletimizle paylaşalım, kirayı isteyecek erkek bir politikacımız yok, Müdafai Milli cemiyetinin parasını ödediği 2 Dretnot tipi savaş gemimizi de istememişiz İngilizden, belki yetti gayrı, Vakıf  tapulu yeri de veremeyiz diyecek bir babayiğit çıkar, kraliçemiz validemize gerçeği söyler.
            Kırım; Küçük Kaynarca anlaşmasıyla bizden ayrılmış şimdi Ukrayna’da olan otonom bir bölge, (ama özerk yönetimin Ataköy muhtarı kadar yetkisi ve bütçesi yok) Küçük Kaynarca’ya göre Kırım dan Rus bayrağı inerse buraya Türk bayrağı çekilecek. Çekmemişiz, istememişiz Rus bayrağı inmiş başka bir bayrak olan Ukrayna bayrağı çekilmiş. Şimdi o bayrakta inecek gibi ve Rus sözleşmesine, anlaşmasına sadakat gösteriyor. Çanakkale ve İstanbul boğazlarını sorunsuz ve problemsiz kullanan Putin; ümüğü sayılabilecek Kerç boğazının yaban ellere geçmesine elbette müsaade etmeyecektir, edemeyecektir.
            Hamamda keselendiğinde altından illaki bir Türk çıkacak Rus amcaoğlumuzun büyük çok büyük bizsiz çözemeyeceği bir problemi oluşmaya başlamıştır.
Dikkat edile;
            Tarihte entrika ve yalan dolanla kopanlar bir bir geri gelecekler de biz hazır mıyız?.
Kıbrıs’ı ısıtarak, Kırımı unutturmak isteyenler boğazda aynı masa da görüldüler... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder