13 Kasım 2015 Cuma

GÜVEN BUNALIMI… Yalçın KOÇAK 18. Dönem Sakarya Milletvekili

GÜVEN BUNALIMI…
Yalçın KOÇAK
18. Dönem Sakarya Milletvekili
Türklüğümüzle öğünmedik, bu ülke için ter döküp çalışmadık, üretmedik.
Şimdi Güvenlik buhranı ve bunalımı yaşamamız mukadderdir.
Türk; Öğün Çalış, Güven…
Meğer altı ne kadar dolu bir sözmüş, halâ ayamayanların varlığını görüyoruz.
Bir ülke var dünyada, Başbakanı bile korumasız bisiklet ile makamına gidiyor; Yine bir ülke var dünya da, polis müdürleri öncü, artçı eskortlarla koruma ordusu eşliğinde geziyor. Valileri, Komutanları, Bakanları inadına yazmayacağım. Ölçüsü kaçmış. Biz kendi güvenliğimizi sağlamaktan aciz değiliz. Güvenlik birimleri kendinize gelin.
Beni, yani milleti koruyacak kadroların, “milletin vergileri ile korunması” aslında, sosyolojik olarak başka sıkıntılardan kaynaklandığını anlatıyor.
İstanbul’un işgal yıllarında, işgalin İngiliz Komutanı General Harrington, böylesine korunmuyordu. Bu ülkede bilmediğimiz başka bir işgal mi var beyler?.. Hem böylesine korunacaksınız, hem de, ülkem ve insanım adına mevcut güvenlik zafiyetinden sorumluluk almayacaksınız.
Sizin Ananız, Babanız sağ değil mi?
Onların yüzüne nasıl bakıyorsunuz?
Bu bir istihbarat zafiyeti midir?
Yoksa tembellikten komşunun kazı ile gaza gelmek midir?
Müttefiklerin tatlı dil ve yalanlarına aldanıp yan gelip yatanlar, vatandaşlarının, Asker, Polis genç evlatlarının zayi edilmesine, Analarımızın ağlamasına, Başkent’in mahremiyetine, Cumhuriyetin haremi ismetine el sürdürenlerin, yukarıdan aşağıya işten el çektirilmeleri gelecek yüzyıl için bürokrasiye ciddi bir akord sebebi olacaktır.
Diplomasi ve Siyaset Okuyucuları; Almanların Güneydoğu’dan patriotları çekmesini okuyamamışlar; El Cezire’de, ABD’nin Rusya ile baş başa kalmasına sebep olan bu enteresan olayı görememişler; ABD ile Rusya’nın bölgeye daha fazla yığınak yaptıklarını da (maalesef) görmezden gelmişlerdir.
ABD’de Volkswagen’e dava açılması ve 18 milyar dolar apusturof bir ceza kesilmesi; Almanlara ödettirilmek istenen başka bir diyetin Revası mı? Böyle devasa bir para!.. Yoksa Haraç mı? Ne acaba?..
Ukrayna konusunda Almanlar, Rusya’ya yumuşak davrandılar. Türkiye’den patriotlarını çektiler. Kaçak Savcılarımızı geri vermeyecekler. Hattâ, Papalığın Cem Sultan kozu gibi kullanacaklar.
Suriye konusunda ciddi görüş ayrılıkları var.
Eğer, PKK’yı terbiye için okyanusun ötesi IŞİD’i kullanıyorsa; Buna mukabil Avrupa’da PKK’yı yakın markajda tutuyordur.
Ekim ayı 30 yıldır çok kanlı ve eylemli geçer biliriz ve yazarız.
Koruma ordusuyla gezenler öğrensinler ve önlemine hazırlıklı olsunlar isteriz.
Öğrenen gider, gelen de öğrenene kadar yüzlerce can telef olur.
Dünyanın en pahalı Bürokrasisini finanse eden milletiz. Üstelik te, en kötü hizmeti satın alıyoruz. Sebep siyasilerimiz!..
“Yeter dur” demenin zamanı geçmeden, müdahil olunmalı.
Uludere’de yanlış istihbarat ile 34 kaçakçı, ama sonuçta benim vatandaşımın zayiatına neden olanlar açıklanmadı, sorumluları kanun karşısına çıkarılmadı, Muavanet konusu da öyle geçiştirildi, Rahmetli Eşref Bitlis suikastı da.
Hani “Heronların verdiği koordinatlarla hedeflerini vuramıyor” diye tezviratı yapılan yerli obüs toplarımız Milli İHA’lar hedef tayin edince nasıl 12’den vuruyor ve benim adamlarım hala uyuyorsa, ne diyeyim.
Çalışın beyler, ama uyanık çalışın, masa başında uyumayın.
Hain içimizde, hain Ankara’da, hain Cüpbeli, hain Rütbeli, hain Cami de, hain Üniversitede. Hain her yerde…
Dört kitapta’da katli caiz, kitapsızın.
Avrupalı Zebunkuş’un hem parasını hem aklını almalıyız ki bir birlerine pist ve kışt desinler. Mülteci göçündeki “ne yapacaklarını bilememeleri” gibi...
Almanlar, ya da Avrupa’daki Germencikli Germenler’in, Hattuşaş’ı nasıl niçin kazdıklarını unutanlar bilmeliler ki, bizsiz bir hiçtirler.
Yapacakları piçliklerden haberimiz ya da bilgimiz yoktur, sanmasınlar.
Dışarıda yanlış bir hedefi vurmamız ile vuku bulan içeride ki patlama “dur” diyenlerin mesajıdır. Duralım mı? Kesinlikle hayır. Kar izleri yok etmeden durmak, korkmaktır.
Ne diyordu Akif?
Asım’ın nesli korkma…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder